Győzelemmel zárta felkészülését a magyar labdarúgó válogatott

A jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte szombaton az izraeli csapatot a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

2024. június 8., 20:33

Szerző:

Győzelemmel zárta felkészülését a magyar labdarúgó válogatott a Puskás Arénánál jóval kisebb, így sokkal családiasabb hangulatú Nagyerdei Stadionban Izrael ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, így Sallai Roland góljával és gólpasszával, valamint Varga Barnabás duplájával 22 perc alatt háromszor talált a rivális kapujába. A meccs hátralevő része nagy izgalmakat már nem tartogatott, hacsak az nem, hogy a csapatkapitány Szoboszlai Dominik a combját fájlalva cserét kért. 

Az első félidőben vágott egy triplát a magyar válogatott

A kora esti időpont ellenére 30 Celsius-fok körüli hőség fogadta a magyar és izraeli játékosokat a pályán, de az már a középkezdésnél látszott, hogy Rossi tanítványai elsősorban a támadásokkal akarnak foglalkozni ezen a mérkőzésen. Alig hat percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Szoboszlai remek egyéni megmozdulás után elhúzott a jobb oldalon, centerezését pedig látványos mozdulattal vágta a keresztlécre Varga Barnabás. Ezt megelőzően az izraeliek is veszélyeztettek egy alkalommal, de a védelemnek kisebb bizonytalankodás után sikerült felszabadítania.

Negyedóra sem telt el és megszerezte a vezetést a magyar válogatott, amely igyekezett óvni a labdát, ugyanakkor Sallai és Szoboszlai is kifejezetten szabadon futballozhatott, ez pedig többször is megzavarta az ellenfelet. Kisvártatva már két gól volt a hazai előny, sőt, a harmadik magyar találatra is csupán néhány percet kellett várniuk a drukkereknek: Varga Barnabás három perc alatt duplázott és megnyugtatóvá tette a vezetést.

A közönség a 27. percben Marco Rossit kezdte el éltetni, melyet a szövetségi kapitány a technikai zónán belülről néhány intéssel és a szurkolók megtapsolásával köszönt meg. A hőség miatt elrendelt ivószünetben az izraeliek hármat is cseréltek, a magyaroknál pedig a jobb combját fájlaló Stlyes helyett érkezett Kleinheisler.

A második félidő már nem hozott gólt

Fordulás után a cserékkel felfrissített magyarok továbbra is kreatívan játszottak, a csapatkapitány Szoboszlai Dominik viszont a combját fájlalva cserét kért az 56. percben, az orvosi stáb pedig - még a pályán - ápolta is a Liverpool légiósát. A cserék pályára lépésével megváltozott a meccs képe, Izrael felbátorodott és többször veszélyeztetett, gólt azonban nem kapott a hazai együttes. A hajrában ismét a magyar válogatott játszott fölényben, Nagy Zsolt a kapufát is eltalálta egyszer, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

Szoboszlainak nincs nagy baja, az Eb-re jól lesz

Szoboszlai Dominik a meccs után a pályán ünnepelt a csapattal, vidáman osztogatta az autogramokat és a pacsikat. Szerencsére nincs komolyabb baja, amit az M4 Sportnak is megerősített.

Jól leszek, jól leszek. Beállt a lábam, aztán inkább nem is akartam tovább csinálni ezt az egészet, mint hogy rizikót vállaljak, inkább ésszel megoldottam. Nagyon jól kezdtük a meccset, az első félidő kifejezetten jó volt. Utána kicsit nyögvenyelős lett, de jó volt így utolsó meccsnek.

– mondta a magyar csapatkapitány. Hozzátette, úgy érzi, mentálisan és taktikailag felkészültek az Európa-bajnokságra, de a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen.

A magyar válogatott jövő szombaton kezdi meg szereplését a németországi Eb-n. A csapat elsőként Kölnben, az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik.