Felső kategóriás borral és osztrigával tartották meg a maratont Médocban

A világ leghosszabb maratonfutásán luxuscikkek jelentették a motivációt a futóknak.

2022. szeptember 11., 19:03

Szerző:

Két év szünet után szombaton ismét megrendezték a világ leghosszabbnak tartott maratonját a délnyugat-franciaországi Médoc-félsziget, a 42,195 kilométer hosszú útvonalon mintegy húsz pohár vörösborral, osztrigával és oldalassal kínálták a résztvevőket.

A táv természetesen ugyanannyi, mint a világ bármely pontján, itt azonban a versenyzőknek a gasztronóniai élmények miatt sokkal tovább tart az út.

A koronavírus-világjárvány miatt tartott kétévi szünet után 8500 futó, közöttük számos külföldi indult el fanfárok hangjára a neves szőlővidéken - Pauillacon, Saint-Julienon, Haut-Médocon és Saint-Estephe-en -át vezető útvonalon, sokan az idei év témája a mozi jegyében jelmezben, Rambónak, kalóznak, vagy óriás pattogatott kukoricának öltözve.

A 36. alkalommal megrendezett humoros futóverseny győztesei, Freddy Guimard a férfiak között 2 óra 29 perc, Sandra Gouault pedig a nők mezőnyében 3 óra 10 perc alatt futották le a távot, a többség azonban nem sajnálta az időt a lakmározástól - a leglassabb 6 óra 30 perc után ért célba -, ahonnan a befutóknak ígért üveg borral távoztak.

A verseny, ahova a legtöbb részvető inkább kikapcsolódni érkezik, frissítőpontjain a kastélyok márkás boraikból nyújtottak kóstolót, valamint 18 ezer osztrigát, 200 kilogramm oldalast és fagylaltot kínáltak a mezőnynek.

(Kiemelt kép: Eszem-iszom kíséretében két év szünet után újra megtartották a maratonfutást Médoc-ban, Franciaországban. Fotó: Philippe Lopez, AFP)