Kínai állampolgárok lesznek a Liu testvérek – közölte édesanyjuk a kínai médiának

A Liu testvérek édesanyja egy kínai médiának elmondta, hogy gyermekei kínai állampolgárok lesznek, viszont arról nem beszélt, hogy mi lesz a magyar állampolgárságukkal.

2022. november 11., 13:34

Szerző:

„Igen, kínai állampolgárok lesznek” – válaszolta a Liu testvérek édesanyja a Beijing Qingnianbao újságírójának, amint a Magyar Hang szúrt ki.

A cikk emellett megemlíti, hogy szeptember 26-án a Kínai Sporthivatal Téli Sport Központja nyilvánosságra hozta a „nemzeti felkészülési csapat” névsorát, aminek vezetője Csang Csing Lina – a Liu testvérek edzője. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség korábban már megírta, hogy a testvérpár már korábban jelezte, hogy mindenképpen jelenlegi edzőjük mellett szeretnének maradni.

A cikkben arról viszont nem esett szó, hogy mi lesz a magyar állampolgárságukkal. Ez azért érdekes kérdés, mert a kínai törvények szerint így kellene tenniük, náluk nincs kettős állampolgárság.

A Korcsolya Szövetség elengedi a Liu testvéreket, ha több százmilliós bánatpénzt fizetnek

A Magyar Országos Korcsolya Szövetség rendkívüli elnöksége ülésén kijelentették, hogy elengedik a Liu testvéreket, ha visszafizetik azt a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek. 

A szövetség elnöke, Kósa Lajos szerdán felvezette, hogy akkor engedik el a versenyzőket, ha visszafizetik azt a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek: az edzőtáboraikra, a felkészülésükre és a versenyeztetésükre. Ez nagyjából 200-300 millió forintot jelent.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)