Korcsolya Szövetség: elengedik a Liu testvéreket, ha több százmilliós bánatpénzt fizetnek

A Magyar Országos Korcsolya Szövetség rendkívüli elnöksége ülésén kijelentették, hogy elengedik a Liu testvéreket, ha visszafizetik azt a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek.

2022. november 10., 15:09

Szerző:

A Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) csütörtökön rendkívüli elnökségi ülést tartott a Liu testvérek országváltásával kapcsolatban – írta a Telex.

A szövetség elnöke, Kósa Lajos szerdán felvezette, hogy akkor engedik el a versenyzőket, ha visszafizetik azt a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek: az edzőtáboraikra, a felkészülésükre és a versenyeztetésükre.

Ez nagyjából 200-300 millió forintot jelent.

A Szövetség nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „a MOKSZ Elnöksége a Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor által előterjesztett országváltási kérelemhez hozzájárul, amennyiben a 2019. március 1-én kelt, a MOKSZ és a Liu testvérek által aláírt sportolói szerződésekben  (III. 11. 27. pont) foglalt kötelezettségnek a versenyzők vagy a képviseletükben eljárók maradéktalanul eleget tesznek.”

A MOKSZ a sportolókat – Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort – a fentiekről tájékoztatta, és a döntéseknek megfelelő, szükséges lépéseket megteszi.

Országváltást kezdeményeztek a Liu testvérek

A MOKSZ keddi tájékoztatása szerint a Liu testvérek nem nevezté meg, hogy melyik ország színeiben kívánják folytatni pályafutásukat, és a MOKSZ felé egy nemzeti szövetség sem jelzett igényt formálisan vagy informálisan a sportolók versenyzői jogának megszerzésére.

A Liu testvérek augusztusban jelentették be, hogy – követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát – Kínában készülnek az idényre.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)