Kikapott a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában, így nem visz magával pontot a középdöntőbe.

2022. november 8., 22:07

Szerző:

A Svájc és Horvátország ellen hiányolt lendülettel és lelkesedéssel vetette magát küzdelembe a magyar csapat, némi szerencsével 3-0-ra tudott ellépni Golovin csapata. Támadásban okosan, védekezésben keményen játszottak a magyarok, végre jó játékot mutatott Magyarország. A címvédő 6-6-nál érte utol ellenfelét, de csak 12-11-nél tudott vezetni a mérkőzésen, igaz félidőre 14-12-es előnnyel vonulhatott, írja a 24.hu. 

A magyaroknál Klujber Katrin hat, Kuczora Csenge négy gólt lőtt, Szikora Melinda hét védéssel zárt. A túloldalon Vilde Ingstad nyolc, Henny Reistad öt alkalommal talált be, a győri Silje Solberg pedig 49 százalékos hatékonysággal védett, mivel 43 kísérletből 21-et hárított. A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, ennek ellenére biztosították továbbjutásukat, pontot azonban Svájc kiesése miatt nem visznek magukkal. A középdöntőben Dánia, Svédország és Szlovénia lesz az ellenfelük.

 

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)