Kiesett Szatmári András és Decsi Tamás is

Szilágyi Áron még éremesélyes. 

2021. július 24., 07:37

Szerző:

A 2017-ben világbajnok Szatmári András meglepetésre 15–12-re kikapott az iráni Ali Pakdamantól, és Decsi Tamáshoz hasonlóan kiesett a 32 között a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián. A harmadik magyar, a kétszeres címvédő Szilágyi Áron és a venezuelai José Quintero meccse magyar idő szerint 6.10 órakor következik. A döntős program 12 órakor kezdődik.

Decsi Tamás első asszójában 15–8-ra kikapott a német Max Hartungtól, így a 32 között kiesett a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián. A Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában négy páston zajlanak a küzdelmek a játékok első teljes versenynapján, a férfi kardozók mellett még a női párbajtőrözők versengenek egyéniben, utóbbi viadal magyar résztvevő nélkül zajlik.

A két rutinos, egyformán harmadik ötkarikás eseményén szereplő vívó összecsapását a kétszeres Európa-bajnok Hartung kezdte jobban, 3–1-re és 6–2-re is vezetett. Ezután a Kertvárosi SE 38 éves, világbajnoki bronzérmes kardozója 6–5-re szépített, de a szünetre ismét a német háromtusos vezetésével (5-8) vonultak a felek. Decsi a folytatásban sem tudott mit kezdeni a világranglistán ötödik Hartung gyorsaságával, ráadásul 6–12-nél az ujja is elkezdett vérezni, miután a rivális véletlenül megvágta. A gyors ápolás után aztán már csak két tust adott, és ezzel egyéniben véget ért számára az olimpia.

„Tudtam, hogy nagyon erős ellenfél vár rám, Hartung az egyik legjobb a mezőnyben. Ráadásul kicsit feszült is voltam, emiatt nem éreztem meg a ritmusát” – mondta az asszó után Decsi Tamás, aki később majd csapatban még pástra lép Tokióban.