Két bronzérmet nyert a prágai pályakerékpáros GP-n a magyar versenyző

Szalontay Sándor keirinben és sprintben is bronzérmet nyert a Prágában rendezett pályakerékpáros Grand Prix-viadalon.

2023. május 15., 12:34

Szerző:

A harminchárom éves Szalontay Sándor szombaton keirinben az idei Európa-bajnokságon ezüstérmes Patryk Rajkowski és az olasz Stefano Moro mögött, míg vasárnap őket megelőzve lett harmadik a prágai pályakerékpáros Grand Prix-n.

Az országos csúcstartó másfél héttel ezelőtt aranyérmet nyert a frankfurti nemzetközi sprintkupán.

(Kiemelt képünkön: Szalontay Sándor 2020-ban. Fotó: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A francia nyílt bajnokságon az első fordulón sikeresen túljutó Fucsovics Márton három pozíciót rontva az egy héttel korábbihoz képest a 83. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ezzel jelenleg ő a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos.

Klucsár Marcell nyerte a 111,1 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt vasárnap, a győztes 11 óra 39 perc 58 másodperc alatt teljesítette a távot, melyet 4182 méteres szintkülönbség, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai nehezítettek.

Primož Roglič nyerte a Giro d'Italia 106. kiírását vasárnap, ezzel az olasz országúti kerékpáros körverseny történetének első szlovén bajnoka lett. A záróetapon a pályafutása utolsó szezonját teljesítő brit Mark Cavendish diadalmaskodott.

A Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók világkupa-sorozata harmadik állomásának váltóversenyében, Portugáliában.