Az ökölvívó-válogatott volt edzőjét késelték halálra egy békéscsabai hotelben

Szabó Sándor, a magyar válogatott egykori ökölvívóedzője volt az, akit egy vendég halálra késelt Békéscsabán.

2023. augusztus 16., 13:39

Szerző:

 

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Békéscsabán a Kórház utcában, egy hotel teraszán kedd este 21 óra 45 perc körül egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját. A sérültet kórházba vitték, ahol később meghalt – tették hozzá.

Perutek János sportriporter, ringszpíker Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy az áldozat Szabó Sándor, az ökölvívó-válogatott korábbi edzője volt.

A sportal.hu megkeresésére a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is megerősítette, hogy Szabó Sándor veszítette életét.

Szabó Sándor ökölvívóként kezdte pályafutását, 1993-ban sportoktató, 1996-ban edzői végzettséget szerzett. 2000-ben muaythai magyar bajnok lett. Három éven keresztül az ökölvívó-válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre szövetségi kapitány munkáját. 1997-től 2009-ig a kick-box-válogatott ringes szakágának edzője volt. Az egyéb munkái mellett egyébként haláláig tevékenykedett edzőként.

A vendég, egy 27 éves érdi férfi elmenekült, a rendőrség körözést adott ki ellene. A gyanúsított végül szerda reggel feladta magát a monori rendőrkapitányságon.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett miatt rendelt el nyomozást.

(Kiemelt képünk: Szabó Sándor ökölvívóedző. Forrás: Facebook)