Jó esélyekkel indul Vas Kata Blanka

Formája és tavalyi eredményei alapján jó eredményekre számítva kezdheti meg Vas Kata Blanka vasárnap az egyesült államokbeli Waterlooban rajtoló cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozatot.

2022. október 8., 17:47

Szerző:

A hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik Vas Kata Blanka csapata, az SD Worx kérésére, de saját döntésére kihagyta utóbbi szakág szeptember végi ausztráliai világbajnokságát, hogy minél jobban fel tudjon készülni a terepkerékpáros idényre. 

A vk-sorozat előtti versenyeket figyelembe véve a formaidőzítés ígéretesen sikerült: két csehországi viadalon indult és mindkettőt meg is nyerte, így bíztató előjelekkel várja a nyitó versenyt. 

Két amerikai állomás, Waterloo és az idén januári vb-nek otthont adó Fayetteville után költözik át Európába a vk-sorozat, melynek a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) honlapja szerint 14 állomása lesz. 

Vas az elmúlt szezonban több futamot kihagyva nyolcadikként fejezte be a világkupát, melynek során a belgiumi Overijsében versenyt tudott nyerni. 

A cyclocross-idény február 4-én a világbajnoksággal zárul a hollandiai Hoogerheidében.

A cyclocross (terepkerékpár) vk-sorozat állomásai: 

2022:

október 9., vasárnap: Waterloo (Egyesült Államok)
október 16., vasárnap: Fayetteville (Egyesült Államok)
október 23., vasárnap: Tabor (Csehország)
október 30., vasárnap: Maasmechelen (Belgium)
november 13., vasárnap: Beekse Bergen (Hollandia)
november 20., vasárnap: Overijse (Belgium)
november 27., vasárnap: Hulst (Hollandia)
december 4., vasárnap: Anvers (Belgium)
december 11., vasárnap: Dublin (Írország)
december 17., szombat: Val di Sole (Olaszország)
december 26., hétfő: Gavere (Belgium)

2023:

január 8., vasárnap: Zonhoven (Belgium)
január 22., vasárnap: Benidorm (Spanyolország)
január 29., vasárnap: Besancon (Franciaország)

(Kiemelt kép: Vas Kata Blanka a hegyikerékpáros világbajnokság női U23-as versenyében az ausztriai Leogangban 2020. október 10-én. Fotó: Gian Ehrenzeller / MTI/EPA/Keystone)

17:31

Dévay Márk a triatlonosok világbajnoki sorozatát lezáró szombati döntő versenyen, Abu-Dzabiban bizonyult a legjobb magyarnak, míg honfitársai közül Bicsák Bence végzett a pontversenyben a legelőkelőbb pozícióban, a 13. helyen.

13:03

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén. A voksolásra azért volt szükség, mert az eddigi alelnök, Schmidt Gábor a helyettes államtitkári kinevezését követően lemondott posztjáról.