Izland lesz a magyar válogatott ellenfele

A magyar női kézilabda-válogatott Izlanddal találkozik a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.

2022. november 19., 14:39

Szerző:

A szombat délután Ljubljanában megtartott sorsoláson elhangzott, hogy a párharcok első mérkőzéseit április 7-8-án, a visszavágóit 11-12-én játsszák.

A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.

A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint a jelenleg is zajló Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.

A 2023. november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

(Kiemelt kép: Vámos Petra (j) és a svájci Chantal Wick a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Svájc mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt)

Tegnap 22:06

Anglia könnyed játékkal verte Walest, amely így csoportutolsóként végzett. Az Egyesült Államok nagy csatában, egy góllal verte Iránt, ezzel másodikként jutott tovább a csoportjából. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton Hollandia az Egyesült Államokkal, míg vasárnap Szenegál Angliával találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.