MLSZ: igazságtalan a büntetés, fellebbeznek ellene

A Szövetség szerint az UEFA és a FIFA fegyelmi szabályzatai és döntései nem a valódi felelősöket büntetik, jelenlegi formájukban nem hatékonyak.

2021. szeptember 21., 19:43

Szerző:

Korábban írtunk róla, hogy megszületett a döntés a magyar–angol világbajnoki meccs során történtekkel kapcsolatban, amely alapján a FIFA két zárt kapus büntetéssel sújtotta a Magyar Labdarugó Szövetséget (MLSZ), a második meccset két évre felfüggesztve. Az ítélet után pár órával az MLSZ közzétett egy közleményt, amiben kritizálták a FIFA döntését.

Szerintük „ilyen súlyosan, kollektív módon büntetni nem igazságos és kontraproduktív lépés.” Mint írták, a rasszizmus elleni fellépés szükségességét elismerik és támogatják, de az UEFA és a FIFA fegyelmi szabályzatai és döntései nem a valódi felelősöket büntetik, és a jelenlegi formájukban nem hatékonyak. A Szövetség addig is folytatja a megkezdett folyamatot a rendbontók, illetve a nem kívánatos viselkedés távoltartása érdekében. Továbbá várják a FIFA döntésének részletes indoklását, amelynek indokolt esetében fellebbeznek a döntés ellen. 

Közleményük végén leírták, hogy a korábbi mérkőzésen elkövetett vétségek azonosított szereplői ellen feljelentést tettek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Budapest, 2021. szeptember 2. Füstbomba a pályán a harmadik angol gól után a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország–Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)