Fontos meccset nyert Mezőkövesden a Debrecen

Debrecen 1-0-ra legyőzte Mezőkövesdet, így nagy lépést tettek az élvonalban maradás felé.

2022. május 3., 18:39

Szerző:

A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának keddi nyitómérkőzésén, így éppen mostani riválisát megelőzve feljött a nyolcadik helyre.

A hajdúsági együttes két egymás utáni vereséget követően diadalmaskodott ismét, míg a kövesdiek sorozatban másodszor kaptak ki.

A Debrecen ezzel nagy lépést tett az élvonalban maradás felé, igaz, matematikailag még nem biztosította be NB I-es tagságát.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-1)

Mezőkövesd, v: Bognár
    gólszerzők: Pávkovics (45.)
    sárga lap: Madarász (59.), Babati (87.), illetve Pávkovics (87.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Tordai - Farkas (Babati, 71.), Pillár, A. Lukic, Vadnai - Madarász (Besirovic, 64.), Cseke, Cseri, Vajda - Drazic (Csurko, 65.), Jurina

Debreceni VSC:
Gróf - Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) - Varga J., Da. Babunski - Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), Baráth P., Sós (Bódi, 52.) - Tischler (Do. Babunski, 69.)

Nem tartogatott nagy izgalmakat az első félidő, melynek során túlnyomó részt a mezőnyben folyt a küzdelem. A hazaiak és a vendégek is ritkán jutottak igazán nagy lehetőségig, ugyanakkor a védelem mindkét oldalon tett arról, hogy egyszer-egyszer helyzet alakuljon ki a kapuk előtt. A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán az egyik mezőkövesdi védekezési hiba gólt eredményezett, Sós centerezését Pávkovics senkitől sem zavartatva tudta kapásból 13 méterről a jobb felső sarokba bombázni.

Fordulás után jóval többet birtokolta a labdát a hazai együttes, amely a támadásokat is jobban erőltette riválisánál. A hajrá kezdetéig gólig nem, viszont kapufáig eljutott a Mezőkövesd, miközben a Debrecen arra figyelt leginkább, hogy megőrizze minimális előnyét. Az utolsó tíz percben felborult a pálya, a kövesdiek az egyenlítésért hajtottak, a hajdúságiak viszont sikeresen kivédekezték a hátralévő időt, így fontos győzelmet arattak.

(Kiemelt kép: illusztráció. A mezőkövesdi Molnár Gábor (b) és a debreceni Barna Szabolcs a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Debreceni VSC visszavágó mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2019. április 2-án. A Debrecen 2-1-re győzött és 3-1-es összesítéssel továbbjutott. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)