FIFA-gála: Messi az év játékosa

Az argentin Lionel Messi lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) az Év játékosa, az Inter Miami FC támadója nyolcadszor érdemelte ki az elismerést. A Puskás-díjat Guilherme Madruga nyerte. 

 

2024. január 16., 08:17

Szerző:

A Londonban zajló FIFA-gálán, vagyis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség éves díjátadó gáláján az év legjobb férfi játékosának járó díjat Lionel Messi nyerte meg, ezzel ő lett az elismerés történetében az első háromszoros győztes.

A tavalyi év legszebb találatát Guilherme Madruga, a brazil Desportivo labdarúgója szerezte. A díjat Puskás Ferenc dédunokája, Ane de Juan Damborena adta át – írja a Sportal.

 

(Kiemelt képünkön: a FIFA legjobb férfi játékosának járó díj Lionel Messi neve megjelenik egy óriásképernyőn a The Best FIFA Football Awards 2023 díjátadón a londoni Apollo Színházban 2024. január 15-én. Fotó: STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP)

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.