Férfi kézilabda Eb: Legyőztük a horvátokat

A magyar válogatott legutóbb az 1998-as Európa-bajnokságon tudott nyerni világversenyen a horvátok ellen.

2024. január 20., 19:41

Szerző:

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-26-ra legyőzte Horvátországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton Kölnben, ezzel teljesítette célkitűzését, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végez.

A mezőny legjobbja Bartucz László lett, aki 16 védéssel, 38 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez.

A csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es vereséggel kezdték a középdöntőt, hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

 

Bodó Richárd  mérkőzés előtt:

Győzelem után könnyebben tudnak a következő feladatra koncentrálni, vereség után egy picit nehezebb, de mindenki profi módon gondolkodik és betartja a szövetségi kapitány utasításait az edzéseken és azon kívül is.

„Remélem, hogy a horvátok legyőzésével sikerül javítanunk, de nem lesz egyszerű dolgunk, mert egy komplett csapatról van szó. Nagyon erősek, de nekik megyünk, hiszen már nincs teher rajtunk” 

– közölte.

„Érdekes mérkőzés lesz, jó érzés a csapattársaim ellen játszani” – jegyezte meg Bodó, akinek a csütörtöki volt a századik válogatott mérkőzése.

(Képeink forrása: MTI/Czeglédi Zsolt)