Tüdőlövéssel érhetett fel Orbán Viktornak a kedvenc magyar klubja megalázó veresége a parányi Lichtenstein klubcsapata ellen

2019. augusztus 2., 10:00

Szerző:

– Nem láttam még olyan sznob csapatot, mint a Fehérvár. Ha az edzőn nem is, a játékosokon éreztem, hogy nem tisztelnek minket eléggé, az első meccs után lekicsinylően nyilatkoztak rólunk – ennél nagyobb motiváció nem is kellett nekünk - mondta a Nemzeti Sportnak Mario Frick, a svájci másodosztályban szereplő liechtensteini FC Vaduz csapatának edzője, miután csütörtökön kiejtették a MOL Fehérvár FC-t az Európa-ligából.

Az NB I ezüstérmese az első meccsen is gyengén játszott Felcsúton (mivel a csapat új stadionját baktériumfertőzés miatt lezárták), és a magyar drukkerek ki is fütyülték a csapatot, de sikerült 1-0-ra győzni. A visszavágón azonban 2-0-ra nyert a liechtensteini csapat, amely egyébként a svájci másodosztályban hatodik lett tavaly.

Marko Nikolics, a fehérváriak szerb edzője sem volt túl boldog. Azt mondta, ez a harmadik szezonja Székesfehérváron, de kétségtelen, hogy ez volt a legrosszabb napja.

Azt nem tudni, hogy Orbán Viktor látta-e a mérkőzést, de a 444 emlékeztet rá, hogy amikor hat évvel ezelőtt a Vaduzhoz hasonlóan esélytelenebbnek tartott, montenegrói Podgorica csapata verte ki kedvenc klubját a kupából, az akkor még Videoton névre hallgató fehérvári klubot, ezt nyilatkozta:

„Egy tüdőlövéssel ért fel. Én még egy hét után is vért köhögök föl ilyenkor. Ugyanakkor pontosan tudom, mert én kis csapatokban játszottam, hogy el lehet kapni a sokkal esélyesebb ellenfelet is.”

A fehérvári klub kiesése azért is nagyon kínos, mert tavaly az Európa-liga csoportköréig jutottak.

A sorozatból egyébként kiesett Mészáros Lőrinc horvátországi csapata, az Osijek is. Így járt a Debrecen és a Honvéd is, de utóbbi meccsén óriási balhé volt, ezért a klub megóvta a találkozót.