Ezüstérmes a vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem tudta megvédeni címét a spliti Európa-bajnokságon, mert a szombati fináléban 10-9-re kikapott a házigazda horvát csapattól.

2022. szeptember 11., 08:14

Szerző:

A rosszul sikerült férfi vízilabda-világbajnokság után Varga Zsolt szövetségi kapitány alaposan megfiatalított együttese utoljára 2-1-nél vezetett, de végig jól tartotta magát, három perccel a vége előtt még 8-8-at mutatott az eredményjelző. A hajrában aztán a horvátok 10-8-ra elhúztak, onnan pedig már nem tudott visszakapaszkodni a magyar csapat.

A horvátok az ugyancsak hazai rendezésű 2010-es Eb után másodszor diadalmaskodtak, míg a 13 elsőségükkel rekorder magyarok hetedszer zártak ezüstérmesként.

A harmadik helyen Spanyolország végzett, miután a bronzmérkőzésen 7-6-ra legyőzte Olaszországot.

(Kiemelt képünk: Jansik Szilárd, Vogel Soma és Angyal Dániel (b-j) a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 10-én. MTI/Illyés Tibor)

2022. október 1., 20:11

A novemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda válogatott 21-19-re kikapott Szlovénia vendégeként a szombaton Ljubljanában rendezett edzőmérkőzésen.