Döntőben a strandkézisek

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott döntőbe jutott a krakkói központú Európa Játékokon, mivel a csütörtök délelőtti elődöntőben két szettben legyőzte a portugálokat.

2023. június 22., 12:21

Szerző:

A magyar strandkéizlabda-válogatott a csoportszakasz első fordulójában kedden már találkozott mostani ellenfelével, és akkor is 2-0-ra győzött, majd szétlövéssel 2-1-re nyert a németek ellen, szerdán viszont 2-0-ra kikapott a horvátoktól, így csoportmásodik lett. A negyeddöntőben aztán Gulyás István együttese szétlövéssel 2-1-re múlta felül a lengyeleket.

A portugálok elleni elődöntő első szettje szorosan alakult, pár másodperccel a vége előtt módosult 22:20-ra az állás, a végén pedig még védett egy nagyot Nahaj László. A csapat többnyire eredményesen védekezett, lábbal jól követte a játékot, támadásban pedig Kun Attila emelkedett ki, aki hat gólt, azaz 12 pontot szerzett.

A második szettben hamar nagyobb különbség alakult ki, Nahaj büntetőket hárított, így a mieink magabiztosan győztek (20:14).

A két együttes a május végi, portugáliai Eb-n is kétszer csapott össze, akkor a csoportban a hazaiak, az elődöntőben a mieink győztek.

A csütörtök esti döntőben a spanyolok várnak a magyar válogatottra.

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.