Aranyérmes a magyar strandkézilabda-válogatott!

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2:0-ra legyőzte Németországot a portugáliai Európa-bajnokság vasárnap délutáni döntőjében.

2023. május 28., 18:59

Szerző:

Az európai szövetség honlapja szerint a magyarok az első szettet 20-16-ra, a másodikat 20-18-ra nyerték meg. John András hat, Vizes Patrik és Kun Attila négy-négy, Gyene Norbert három, Csuka Balázs kettő, Balogh Ádám pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez. 

Sikerüknek köszönhetően a magyarok kijutottak a lengyelországi Európa Játékokra és a Balin sorra kerülő strand világjátékokra is. 

A csapat a csoportkörben 2:0-ra kikapott Portugáliától, Olaszországot és Franciaországot viszont 2:0-ra legyőzte. A középdöntőben Norvégiával szemben 2:1-re veszített, Németországot és Spanyolországot azonban egyaránt 2:0-ra megverte. Szombaton a negyeddöntőben Ukrajnát 2:0-ra, az elődöntőben Portugáliát 2:1-re győzte le.

(Kiemelt képünk: Az aranyérmes magyar férfi strandkézilabda-válogatott. Fotó: Magyar Kézilabdaválogatott)

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.