Egy hajóhossznyival nyert kajak párosban a Nádas-Kopasz duó

A Béke-Varga kettős reményfutamra kényszerült.

2021. augusztus 4., 05:05

Szerző:

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó megnyerte szerdai előfutamát, így készülhet a csütörtöki folytatásra K-2 1000 méteren a tokiói olimpián, a másik magyar egység, Béke Kornél és Varga Ádám ugyanakkor reményfutamra kényszerül. Előbbi párosnak nem akadt kihívója, egy bő hajóhosszal nyerte a futamát, mindezt úgy, hogy a páros közvetlenül az ötkarikás játékok előtt ült össze. Mindkét kajakos, így a kedden egyesben diadalmaskodó Kopasz is sapkában lapátolt a tűző napsütés ellen védekezve – írja az MTI.

A szám utolsó előfutamában a KSI-s egység, Béke és az egy nappal korábban ezüstérmes Varga a három fő riválisától messze lemaradva, a szamoai egységet megelőzve negyedikként ért célba, s így a nap folyamán még egyszer vízre kell szállnia a középdöntőbe kerülésért. A középfutamot és döntőt ebben a számban is csütörtökön rendezik. A szerdai reményfutamok magyar idő szerint 5.08-kor kezdődnek, magyar részről a C-1 200 méteren érdekelt Balla Virág és a Béke, Varga duó száll vízre.

(Kiemelt kép: Kopasz Bálint és Varga Ádám kettős győzelme kajak egyesben ezer méteren 2021 augusztus 3-án. Fotó: Luis ACOSTA / AFP)