Darts-vb – A fejhallgató sem segített, búcsúzott a korábbi világbajnok

Nem jutott a legjobb négy közé a 2021-es világbajnok Gerwyn Price a Londonban zajló darts-vb-n.

2023. január 2., 11:49

Szerző:

 A Jégember becenevű walesi – korábbi rögbijátékos – a vasárnapi negyeddöntőben meglepetésre 5-1-re kikapott a német Gabriel Clemenstől. A megosztó nyilatkozatairól és meccsek közbeni hangos ünnepléséről is ismert játékost közismerten nem örvend nagy népszerűségnek a darts vb-ken, s ezúttal az ötödik szettben felvett egy fejhallgatót, hogy kizárja a szurkolók pfújolását. A hatodik játszmára aztán levette, és helyette kis füldugókat használt.  

„Nem biztos, hogy valaha fogok még világbajnokságon játszani”

– írta a közösségi médiában egy később törölt üzenetben Price.

A hétfői elődöntőbe Clemens mellett az angol Michael Smith, a belga Dimitri van den Bergh és a háromszoros világbajnok holland Michael van Gerwen került be. A finálét kedden rendezik az Alexandra Palace-ben.

(Fotó: David Inderlied / Deutsche Presse-Agentur GmbH / dpa Picture-Alliance via AFP)

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. 

A wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Arina Szabalenka vívják a női egyes fináléját az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.