Két sportolónk is kiesett a budapesti cselgáncs Grand Slamről

Sem Karakas Hedvignek, sem pedig Ungvári Attilának nem sikerült a továbbjutás a cselgáncs Grand Slam viadalon.

2022. július 9., 15:54

Szerző:

A 63 kilogrammos Karakas Hedvig és a 81 kilós Ungvári Attila is kikapott, és az összes szombati magyar helyezetlenül zárt a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon, amely az olimpiai kvalifikáció első európai állomása.

A 2020-ban - még 57 kilóban - Európa-bajnok Karakas a 16 között a japán Horikava Megumival csapott össze, és a rendes mérkőzésidő hajrájáig csak intéseket ítélt a bíró.

Néhány másodperccel a vége előtt az Ázsia-bajnokság harmadikja felkapta a vb-harmadik magyart, aki sokáig lógott a hátán, majd miután ellenfele letette őt, rögtön feldöntötte Horikavát. A bíró ippongyőzelmet jelzett, a 32 éves Karakas boldogan suhintott a legevőbe az öklével, csakhogy videózás következett, ennek végén eltörölték az ippont, így folytatódott a küzdelem. A hosszabbításban két perc elteltével földharcba bonyolódtak a felek, ellenfele leszorította a BHSE versenyzőjét, így végül ő ünnepelhetett.

A japán dzsúdós az MTI-nek elmondta, nem érezte ipponnak a vitatott akciót, így a zsűri jó döntést hozott. Karakas ugyanakkor másként látta a történteket:

„Úgy éreztem, hogy megvolt az indítás, de amikor láttam, hogy videóznak, már készítettem fel magam belül, hogy folytatás lesz. De majd csak akkor tudok biztosat, ha én is visszanézem az akciót. Belülről jó meccsnek tűnt, sajnálom, hogy így alakult” - tette hozzá.

A háromszoros Eb-bronzérmes, Grand Slam-győztes Ungvári a 16 között a georgiaiból egyesült arab emírségekbelivé lett Nugzari Tatalasvilivel találkozott a 16 között. Mindkettejüket kétszer intették, a meccset végül az ellenfél vazaarija döntötte el.

A júniusban Ulánbátorban Grand Slam-harmadik Varga Brigittát második mérkőzésén egy megkontrázott dobásra kapott ipponnal legyőzte a kubai Maylin Del Toro Carvajal, a 81 kilós Tóth Benedek egy horogdobással elért ipponnal kapott ki a belga Sami Chouchitól, míg Gercsák Szabina (70) vazaarival alulmaradt az izraeli Maya Goshennel szemben.

A vasárnapi zárónapon három hazai dzsúdós lesz érdekelt a Papp László Sportarénában. A magyar csapat Pupp Réka 52 kilóban szerzett aranya révén egy éremnél tart a második budapesti Grand Slamen.

(Kiemelt kép: Ungvári Attila (fehérben) és Nugzari Tatalashvili (Egyesült Arab Emírségek) a férfi 81 kg-os súlycsoport harmadik fordulójában az olimpia kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Sportarénában 2022. július 9-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

2022. augusztus 16., 08:32

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.