Cigányozással válaszoltak a zsidózásra a kelet-európai sportkedvelők

Cigányozással válaszoltak a prágai focidrukkerek a kolozsvári csapat szurkolóinak zsidózós molinójára. 

2022. október 16., 17:15

Szerző:

Csütörtök este Kolozsváron a CFR 2-0-ra megverte a Slavia Prágát az Európa Konferencia-liga, 4. fordulójában, miután egy héttel ezelőtt a cseh fővárosban szintén győzött, 1-0 arányban. A pénteki nap folyamán azonban az is kiderült – és el is kezdett terjedni a médiában –, hogy a két csapat szurkolói kölcsönösen rasszista rigmusokkal kedveskedtek egymásnakr írja a Főtér.

Jste jen zidovska Slavia, azaz

Csak holmi zsidók vagytok, Slavia

– állt nagy betűkkel azon a banneren, amit a CFR szurkolói feszítettek ki és mutogattak a Csehországból érkezett vendégdrukkereknek.

„Cigányok! Cigányok!”

– zúgott válaszképpen, szakadatlanul a prágaiak kórusa. 

A Gsp.ro sporthírportál szerint a két csapat szurkolói közötti kölcsönös utálat egy 2019-es meccsre vezethető vissza: amikor a Slavia és a CFR összecsapott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a prágai csapat néhány drukkere megszerzett néhány bordó-fehér kolozsvári lobogót, ezeket aztán a múlt héten, a két csapat prágai meccsén lobogtatták a fellegvári szurkolóknak. A zászlólopásnál nagyobb megaláztatás pedig nem létezik a fociultrák körében – írja a portál.

Az ügyből minden bizonnyal hatalmas botrány lesz, az UEFA ugyanis szigorúan bünteti a rasszista megnyilvánulásokat a meccseken.

(Kiemelt képünk: A CFR Cluj - Slavia Praha mérkőzés Kolozsvárott 2022. október 13-án. Fotó: Flaviu Buboi/NurPhoto/AFP)

2024. szeptember 19., 12:20

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.