Kirúghatták Ronaldóért az Al-Naszr csatárát

Sajtóértesülések szerint az Al-Naszr felbontotta szerződését Vincent Aboubakarral, hogy Cristiano Ronaldonak legyen helye a csapatban.

2023. január 8., 16:36

Szerző:

A légiósokat érintő korlátozás és Cristiano Ronaldo érkezése miatt Vincent Aboubakar létszámfelettivé vált az Al-Naszr labdarúgócsapatánál, így a klub felbontotta a kameruni válogatott csatár szerződését – írta a Nemzeti Sport.

A szaudó bajnokság szabályzata szerint egy egyesületnél maximum nyolc külföldi játékos lehet, az Al-Naszr csak  a csatáruk, Aboubakar távozásával regisztrálhatja Ronaldót. Értesülések szerint a csatár ezt elfogadta, így szerődésének felbontása közös megegyezéssel történt.

(fotó: Paul ELLIS / AFP)

 

 

17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk.