Kis hírek

2019. július 29., 14:37

Szerző:

 Van időpont  Áder János köztársasági elnök október 13-ra írta ki az önkormányzati választásokat.

 Ultimátum Tóbiásnak  A Kanári-szigetekről ingázik Budapestre az MSZP volt elnöke, Tóbiás József, és azt állítja, képviselői munkáját így is el tudja látni. Az MSZP közleményben tudatta: az egykori pártelnöknek az Országgyűlés őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, kitölti-e a képviselői ciklusát, vagy visszaadja mandátumát.

 Botrány az onkológián  Embertelen körülmények között várakoztatják a kemoterápiára érkező rákos betegeket az Országos Onkológiai Intézetben – adta hírül a 24. hu. A lap szerint a betegek már hajnali fél öttől sorban állnak a lépcsőházban, hogy bejussanak a kezelésre. A korán kezdődő sorban állás azért fontos, mert a betegeknek 11-ig be kell jutniuk az orvoshoz, hogy aznap megkaphassák a szintén több óráig tartó kemoterápiás kezelést, 11 után ugyanis már nem kezdenek hozzá a kezeléshez.

 Tüntetések Moszkvában  Több ezer ellenzéki tüntetett Moszkvában a politikai rendszer ellen. A nem engedélyezett megmozduláson körülbelül ezer demonstrálót őrizetbe vettek. A tüntetéshullámot az indította, hogy a hatóságok több ellenzéki és független jelölttől megvonták az indulás jogát az őszi önkormányzati választásokon, nem hiteles aláírásokra hivatkozva.

 Brexit: nincs egyezkedés  Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke telefonon azt közölte Boris Johnson új brit kormányfővel, hogy nem tárgyalható újra az Egyesült Királyság európai uniós kiválási feltételrendszeréről megkötött szerződés. Portrénk Boris Johnsonról a 44. oldalon.

 Bérfotók  A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata fotókampányt indított a Facebookon és az Instagramon, hogy konkrét példákkal szemléltesse: sok tanárnak nem emelkedett a bére, vagy ha emelkedett is, az még mindig megalázóan alacsony. Összeállításunk a 18. oldalon.

 TV2: Fidesz-tények  A Fidesz e-mail-címe is szerepel a Tények Facebook-oldalán – szúrta ki a 444.hu. Az info@fidesz.hu e-mail-cím azóta eltűnt – most semmilyen e-mail-cím nem szerepel a Tények névjegyében.

 Jól motivált államtitkárok  Egyhavi fizetésének megfelelő összegű „motivációs elismerést” kapott a Miniszterelnöki Kabinetiroda három államtitkára, Nagy János, a miniszterelnöki programiroda vezetője, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, valamint Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. A motivációs elismerés mindhármuk esetében 1,3 millió forint.