Újra gyengül a forint

Gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Különösen az euró ellenében egy százalékkal erősödő dollárral szemben veszített az árfolyamából a forint.

2023. március 7., 19:12

Szerző:

Az euróval szemben 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 1,4 százalékkal, a svájci frank ellenében 0,3 százalékkal gyengült a forint este fél hétre a kora reggeli jegyzéséhez képest. 

Az eurót este fél hétkor 378,35 forinton jegyezték a kora reggeli 376,78 forint után, a dollár jegyzése 357,54 forintra ment fel 352,60 forintról, a svájci franké pedig 380,11-re emelkedett 379,05 forintról. 

Kedd esti jegyzésén a forint 5,3 százalékkal áll erősebben az év eleji kezdésénél az euróval, 4,2 százalékkal erősebben a dollárral, és 5,8 százalékkal a svájci frankkal szemben.

(Egy budapesti pénzváltó a Szent István körúton. Fotó: Palágyi Barbara/168.hu)

 

 

Májustól Foodora néven folytatja magyarországi tevékenységét a Foodpanda, az országszerte ismert legismertebb ételrendelési futárszolgálata, amit két éve még Netpincérnek hívtak.

Gyengült a forint péntek reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, ugyanakkor a hetet jelentős erősödéssel fejezheti be.

Emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.