Továbbra is mélyponton a forint

Hiába az újabb 20 bázispontos emelés. 

2021. december 31., 07:51

Szerző:

Alig változott a forint árfolyama péntek reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon; az eurót a csütörtök esti 368,56 forint után péntek reggel 368,76 forinton jegyezték – írja az MTI. 

A dollár jegyzése 326,00 forintról 325,61 forintra csökkent, a svájci franké pedig 356,19 forintról 356,39 forintra emelkedett.

Csütörtökön erősödött a forint; az euróval és a dollárral szemben az MNB monetáris szigorítása után. A jegybank ugyanis újabb 20 bázisponttal 4,0 százalékra emelte az irányadó kamatot, az egyhetes betét kamatát. Péntek reggeli jegyzésén az év utolsó hetében 0,1 százalékkal állt erősebben a forint a hétfői kezdéshez képest az euróval szemben, 0,3 százalékkal erősebben a dollárral szemben, és 0,4 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

December eleje óta a forint mindhárom devizával szemben gyengült; 1,1 százalékkal az euró, 1,2 százalékkal a dollár és 1,8 százalékkal a svájci frank ellenében. Az év eleji kezdésnél 1,7 százalékkal állt gyengébben a forint az euróval szemben az év utolsó napján reggel hét órakor, 9,7 százalékot veszített a dollár ellenében és 6,3 százalékkal gyengült svájci frankban a jegyzése.

(Kiemelt képünk: A 2019. év végén a Magyar Nemzeti Bank befejezi a bankjegyek korszerűsítését. A biztonsági elemek,- hologram fólia, színváltó nyomat, biztonsági szál, metszetmély nyomtatás, illeszkedő jel, vízjel, vakjel mellett megtartva a több évtizedes grafikai tradiciókat. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

07:44

Január végén, február közepén jelennek meg az SZJA-bevallások tervezetei, érdemes ezeket minden magánszemélynek megtekinteni – mondta Marjai Gyula adószakértő a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. A forint a napi mintegy fél százalékos gyengüléssel együtt is egy százalékot meghaladó nyereségben áll a heti kezdéshez képest.