Felfüggesztették a Samsung gödi gyárának éjszakai működését

A Pest Vármegyei Kormányhivatal pénteken kiadott egy környezetvédelmi határozatot, mely felfüggeszti a gödi Samsung-gyár éjszakai működését a határértéket túllépő zajszint miatt – szúrta ki az Index.hu.

2023. december 2., 17:34

Szerző:

Mint írják: a határozat szövege szerint a Samsung SDI Zrt. gödi akkumulátorgyára tevékenységének környezetvédelmi felülvizsgálata megállapította, hogy a zajcsökkentési intézkedések ellenére továbbra is túl magas zajszintet ér el a hűtőtorony, illetve a régi kazánházak működése az éjszakai (este 10 órától reggel 6 óráig terjedő) időszakban.

A Samsung SDI 2017 decemberében döntött úgy, hogy 1,2 milliárd eurót (453 milliárd forintot) ruház be a Göd térségében található akkumulátorgyára termelési kapacitásának bővítésébe. A gyár, amely 2022 januárjában érte el teljes termelési kapacitását, havonta több mint 6 millió darab akkumulátorcellát szállít, elsősorban az európai gazdasági térségbeli fogyasztóknak, és 1200 új közvetlen munkahelyet teremtett – írja a lap.

(Kiemelt kép: a Samsung SDI üzeme Gödön Fotó: MTI/Mónus Márton)

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett?