Hamarosan megnyílik az első magyar Primark, ezt ígéri a hazai vásárlóknak a világhírű divatlánc

Kedden, azaz május 28-án megnyitja kapuit Magyarország első Primark üzlete a budapesti Arena Mallban.

2024. május 27., 13:03

Szerző:

Május 28-án nyitja meg kapuit az első Primark a budapesti Arena Mallban – írja az mfor.hu. Ezzel Magyarország a régióban a hatodik, világszerte pedig a tizenhetedik olyan ország lesz, ahol a Primark elérhető lesz. Az ír gyökerekkel rendelkező fast fashion lánc 2019 óta van jelen a közép-kelet-európai régióban, és öt évvel ezelőtt nyitották meg az első egységüket a szlovéniai Ljubljanában. Jelenleg összesen öt piacon 12 üzletet működtetnek: Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában.

A nyitás előtt Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai vezetője a Piac és Profitnak adott interjúban elmondta, szeretnék a vásárlásról alkotott képet progresszív és innovatív környezetté változtatni, amely olyan célponttá teszi a boltokat, ahol mindenki jól érezheti magát. Hozzátette, bár folyamatosan vizsgálják a jövőbeli lehetőségeket a régióban, további hazai bővítést egyelőre nem terveznek. Az új üzlet megnyitására, a helyi vásárlók jobb megértésére összpontosítanak.

Az Arena Mall-i üzletben a vásárlók ugyanazokra a termékkollekciókra számíthatnak, amelyeket a Primarkból már ismernek. 

Üzletünk még mindig ugyanazokra az alapokra épül, megfizethető és mindenki számára elérhető divatot kínál. Küldetésünk azonban továbbfejlődött, hogy fenntarthatóbb választási lehetőségeket kínálhassunk vásárlóinknak, amelyekkel elkerülhető a túlköltekezés. A kiváló minőségű alapdaraboktól kezdve, a farmeren, pólón és pizsamán keresztül, a divatos női, férfi és gyermekruházaton át, egészen a szépségápolási, háztartási cikkek és kiegészítők széles kínálatáig a Primark üzletekben tényleg mindenki megtalálhatja a számára tetsző darabokat

– közölte a régióvezető. Egyben elmondta azt is, hogy további növekedésre számítanak a háztartási cikkek, az életmód és a szépségápolási termékek terén is valamennyi közép-kelet-európai piacon.

A Primark közép-kelet-európai vezetője végül az interjúban kifejtette, terjeszkedési terveiket Temesváron, Prágában és a lengyelországi Bydgoszczban még ebben az évben megnyíló üzleteikkel folytatják. A vállalat várakozásai szerint 2026-ra globális üzletportfóliójuk 530 boltból áll majd.

Az 1969-ben Írországban, a Penneys márkanév alatt alapított Primark több mint 400 üzlettel rendelkezik 16 országban, munkavállalóinak száma 80 ezer felett van. 2023-ban 9 milliárd font árbevételt ért el az előző évi 7,7 milliárd font után, működési eredménye azonban tavaly 735 millió fontra esett a 2022-es 756 millió fontról.

A társaság még tavaly januárban jelentette be szándékát, hogy belép a magyar piacra, ami annak tudható be, hogy 2026-ra 530-ra növelné üzleteinek számát.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Beata Zawrzel/NurPhoto/AFP)

Vegyesen mozgott a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.