Rezsibarát üzletlánc jön Magyarországra

Az Arena Mallban nyitja meg első üzletét a Primark divatáruházlánc.

2023. január 24., 13:19

Szerző:

Hamarosan megnyitja első üzletét a Primark a magyar fővárosban. A divatáruházlánc bejelentése szerint a bolt a következő pénzügyi évben, azaz valamikor 2023 szeptember 16 és 2024 szeptember 15 között nyílik majd meg az Arena Mallban – írja a Hvg.hu.

Azt írták, hogy a budapesti üzlet a legújabb divattrendek és a mindennapok során használt alapvető cikkek tőlük megszokott egyedi, kedvező árú választékával várja majd a vásárlókat. Az áruház kínálatában megtalálható lesz számos licenctermék, így az NBA és a Disney nevével jegyzett áruk, valamint a Primark folyamatosan növekvő Primark Cares almárkája, amely az áruházlánc törekvésének megfelelően „megfizethetőbbé teszi mindenki számára a fenntarthatóbb divatot”.

(Kiemelt kép: egy nemrégiben megnyílt Primark üzlet a lengyelországi krakkói Bonarka bevásárlóközpontban 2022. november 15-én. (Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto/AFP)

Uniós szinten a magyarok tartják a legkevesebb pénzüket különböző nyugdíj-előtakarékossági formákban, annak ellenére, hogy az állami nyugdíjrendszer fenntarthatósága kérdéses. A romló demográfiai trendek és a csökkenő állami nyugdíjak miatt felértékelődik a magánmegtakarítások szerepe.