Oroszország zaciba vágta a családi ezüstöt

Oroszország a költségvetés hiányának a fedezésére a Nemzeti Vagyonalapból 7,3 milliárd jüant és 12 tonna aranyat adott el összesen 131 milliárd rubel (1,75 milliárd dollár, 1 rubel=4,73 forint) értékben februárban – közölte a pénzügyminisztérium hétfőn.

2023. március 6., 19:59

Szerző:

Az orosz nemzeti vagyonalap 147,2 milliárd dollárt tett ki március 1-jén, ami az idei évre tervezett orosz hazai össztermék (GDP) 7,4 százaléka volt. Egy hónappal korábban az alap vagyona 155,3 milliárd dollárt tett ki. 

Ugyancsak hétfőn közölte az orosz pénzügyminisztérium, hogy a szövetségi költségvetés hiánya 2581 milliárd rubelt (34,19 milliárd dollár) tett ki az idei első két hónapban, ami megközelítette a 2925 milliárd rubel éves előirányzatot.

(Kiemelt képünk: A Vörös téren 2022. szeptember 29-én. Oroszország pénteken egy nagyszabású ünnepségen hivatalosan is annaketálja a csapatai által megszállt ukrajnai területeket – jelentette be a Kreml, miután Oroszország felvetette, hogy atomfegyvereket is bevethet a területek védelmére. Fotó: Alekszandr NEMENOV / AFP)

A forintnak biztosan PomPom volt a kedvenc meséje, mert azt játssza, hogy „Most leginkább egy szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...”.