Orbán szólott, az OTP pedig zuhanórepülésbe kezdett

A kormány legújabb, infláció elleni lépése sokként érte a befektetőket.

2021. december 22., 16:42

Szerző:

Orbán Viktor bejelentésének hatására jelentősen lejjebb került az OTP árfolyama, már 7,4 százalékot esett a részvény az OTP papírjánál. Ekkora esésre több mint három hete nem volt példa – közölte a Portfolio.

Szerda délután jelentette be a miniszterelnök, hogy a kormány rögzíti a lakossági jelzáloghitelek kamatait jövőre, fél évig. A törvény értelmében a februári törlesztőrészletek már az október végi szinten lesznek rögzítve. A bejelentésre viszont kifejezetten rosszul reagáltak a befektetők, a korábbi bizonytalan oldalazást esés váltotta fel, aminek elsősorban az OTP rossz teljesítménye az oka.  

Az OTP zuhanórepülése alaposan elrontotta a hangulatot a magyar tőzsdén, a BUX index jelenleg a maga 2,9 százalékos mínuszával a legrosszabbul teljesítő vezető börze a kontinensen – írta a portál.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az OTP Bank Nyrt-nek, Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankjának logója a főváros V. kerületében, a Deák Ferenc utca 7-9. szám alatt működő fiókja épületén. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

 

07:44

Január végén, február közepén jelennek meg az SZJA-bevallások tervezetei, érdemes ezeket minden magánszemélynek megtekinteni – mondta Marjai Gyula adószakértő a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. A forint a napi mintegy fél százalékos gyengüléssel együtt is egy százalékot meghaladó nyereségben áll a heti kezdéshez képest.