Mélyponton a forint

Sosem volt még ilyen gyenge. 

2022. február 28., 10:12

Szerző:

Az EUR/HUF keresztárfolyam a hétfő reggel átlépte a 372 forintos szintet, 9.23-kor 372,2-n állt az árfolyam – ennyire gyenge még soha nem volt a forint az euróhoz képest – írja az Index.

Korábban írtunk róla, hogy péntek reggelre magához tért a forint. A csütörtök esti árfolyamához képest, az euró jegyzése 366,44 forintra csökkent péntek reggel nyolc órára az előző este hét órai 370,40 forintról. A forint 1,1 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal, 1,2 százalékkal a dollárral szemben. 

(Kiemelt képünk: A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Májustól Foodora néven folytatja magyarországi tevékenységét a Foodpanda, az országszerte ismert legismertebb ételrendelési futárszolgálata, amit két éve még Netpincérnek hívtak.

Gyengült a forint péntek reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, ugyanakkor a hetet jelentős erősödéssel fejezheti be.

Emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.