Megoldotta a posta a karácsonyi csomagmizériát: korlátozták a csomagfeladást

2017. november 10., 16:36

Szerző:

Nagyon lebőgött tavaly a Magyar Posta a karácsony körüli időszakban: a szolgáltatás gyakorlatilag összeomlott, a csomagok hetekig vártak a kézbesítésre, rengeteg karácsonyi ajándék csak január közepén, végén érkezett meg. Idén nem lesz ilyen – fogadkozott a Posta és a NAV közösen még október végén. A Magyar Posta és a NAV is felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra és vámügyintézésre – ígéri a két cég. 

Fotó: Koszticsák Szilárd

Most kiderült, hogy készültek fel a rohamra: a posta korlátozza a csomagfeladást. November 15-től  visszavonásig a a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. A nem szerződéses ügyfelek naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel. Meg is magyarázzák, hogy erre az ért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek – tartalmazza a közlemény.

 A magánszemélyeket viszont ez a korlátozás nem érinti – nyugtat meg minden, karácsony környékén az unokáknak rendszerint több száz MPL Netcsomagot feladó nagymamát a posta közleménye.

 

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.