Mészáros Lőrinc gyerekei jól fizető munkát találtak maguknak

De a projektek nem egyedül kell megvalósítaniuk. 

2021. november 25., 10:27

Szerző:

Több, mint 8 milliárdból újíthatja fel a székesfehérvári kórházat a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt, ifjabb Mészáros Lőrinc cége – írja az Mfor.

A beruházást nem egyedül kell elvégezniük, a projektbe beszáll Szeivolt István tulajdonában lévő Épkar Zrt. is.

A projekt megvalósításának végső össze: összesen 8 642 981 000. 

A székesfehérvári kórházfejlesztés keretében a két vállalat feladatai közé tartozik mások mellett

  • egy 6366 m2 nettó alapterületű új belgyógyászati épület létesítése pulmonológia, onkológia és infektológia funkciókkal (vizsgálók, kezelők, megfigyelők, laborok, kórtermek, kiszolgáló helyiségek: vizesblokkok, várók/társalgók, közlekedők, 2 db füstmentes lépcsőház, irodák/dolgozók, tárolók, raktárak, öltözők, egyéb járulékos helyiségek, műszaki egységek), 112 db fekvőbeteg ágyszámmal, 3 használati épületszinttel plusz 1 gépészeti épületszinttel
  • egy 975 m2 nettó alapterületű meglévő időjárás elleni védelemmel ellázott zárt összekötő híd/folyosó rekonstrukciója: belső építészeti és tűzvédelmi rekonstrukció, homlokzati nyílászárók cseréje és homlokzat rekonstrukciója, fűtési és világítási rekonstrukció
  • a "régi, elavult" A jelű belgyógyászati épület elbontása, a bontást megelőzően a kórház működésének biztosításához szükséges gépészeti és villamossági központok kiváltása illetve áttelepítése, majd az elbontott épület helyén parkolók és díszpark kialakítása a szükséges közmű-kiépítésekkel együtt, valamint a régi P jelű épület elbontása

Az Épkarnak épp a minap jutott egy másik kórházfejlesztési munka is, a Heim Pál kórház új tömbjét építhetik a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV-vel közösen, több mint 31 milliárd forintért. A Fejér-B.Á.L.-nak pedig egy 4,4 milliárdot érő munkát hozott múlt héten a Black Friday.

 

(Kiemelt képünk: Egy idős nő megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház székesfehérvári oltópontján 2021. március 24-én. MTI/Vasvári Tamás)

 

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.