Májustól olcsóbb a gáz és az áram

Az energiaügyi miniszter szerint a kormány célja, hogy a nem lakossági fogyasztók is kedvezményesen jussanak energiához.

2023. május 5., 13:13

Szerző:

A vállalkozások nagy része sokkal olcsóbban kapja a gázt és az áramot májustól – közölte az energiaügyi miniszter. Lantos Csaba hangsúlyozta, hogy a kormány rezsivédelmi rendszere év végéig biztosan hatályban marad, a törekvés pedig az, hogy ezt az intézkedés a jövőben is fenntartható legyen.

„Az olcsó és bőséges energia időszaka elmúlt, így elsőrendű fontosságúvá vált az ellátás biztonsága”

– mondta az energiaügyi miniszter, hozzátéve, hogy a kormány célja: a nem lakossági szereplők, a szociális és közintézmények, valamint vállalkozások elérhető áron, jelentős kedvezménnyel jussanak hozzá az energiához.

A tárcavezető szerint a fenntartható és stabil hazai energiarendszer létrehozásában fontos szerepe volt a rezsicsökkentésnek, 2013-tól Európában messze a legalacsonyabb áron jutnak hozzá a hazai fogyasztók a földgázhoz és az áramhoz.

(Kiemelt kép: A Magyar Posta kézbesítője okostelefonja segítségével rögzíti egy villanyóra adatait az egyik IX. kerületi, Toronyház utcai lakóházban 2013. január 8-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

 

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Szerinte Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.