Megfagyott a forint - ennyit ér most egy euró

Alig változott a forint árfolyama szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

2024. június 5., 09:23

Szerző:

Az eurót szerda reggel hét órakor 393,22 forinton jegyezték az előző esti 393,13 forint után. A dollár jegyzése 361,39 forint, nem változott az előző estihez képest, a svájci frank pedig 405,64 forinton áll 405,88 forint után.

Kedden a forint nagyot gyengült, szerda reggeli jegyzésén 0,8 százalékkal áll gyengébben a hét eleji szintnél az euróval, 0,5 százalékkal gyengébben a dollárral és 2,0 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleji kezdésnél a forint az euróval szemben 2,6 százalékkal áll gyengébben, 4,0 százalékkal gyengébben a dollár ellenében és 1,6 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Mint ismert: a forint gyengébben kezdte a hetet az előző hétfői nyitásnál, 1,4 százalékkal áll gyengébben az euróval és a dollárral és 2,9 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

(Fotó: 168.hu)

Az európai e-kereskedők érdekvédelmi szervezete és tágországi társult szervezetei nyílt levélben fordultak az EU és a tagországok törvényhozásához, hogy lépjenek fel a Temu szerintük piactorzító működésével szemben.