Ennyit ér most egy euró

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti szintekhez képest a bankközi devizapiacon.

2024. február 9., 07:36

Szerző:

Az euró árfolyama 388,76 forintra erősödött fél hétkor a csütörtök kora esti 388,14 forintról.

A svájci frank jegyzése 412,39 forintról 412,74 forintra, a dollár pedig 360,37 forintról 360,84 forintra emelkedett.


Az euró jegyzése a csütörtök kora esti szinten, 1,0772 dolláron állt péntek reggel.

A Portfolio elemzői felhívják arra a figyelmet, hogy  amikor a forint teljesítményét vizsgáljuk, nem csak az euróval szembeni árfolyamának alakulását érdemes nézni. A relatív alul-, illetve felülteljesítés megítéléséhez hasznos nyomon követni, hogy a magyar fizetőeszköz hogyan teljesít a régiós országok devizájához képest. Ezen a ponton pedig legtöbbször a lengyel zloty és a forint árfolyamkeresztjét szokták figyelni.

A  forint árfolyamának csütörtöki mozgására hatással volt régiós társa, a cseh korona hirtelen gyengülése. A cseh jegybank ugyanis a vártnál nagyobb kamatvágás mellett döntött, amivel kétéves mélypontra került a korona. Ezzel szemben a lengyel zloty még erősödött is csütörtökön. Ez az utolsó löket pedig elég volt ahhoz, hogy a forint új történelmi mélypontjára esett a lengyel fizetőeszköz ellenében.

(Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

Az európai e-kereskedők érdekvédelmi szervezete és tágországi társult szervezetei nyílt levélben fordultak az EU és a tagországok törvényhozásához, hogy lépjenek fel a Temu szerintük piactorzító működésével szemben.

2024. június 21., 08:34

Az Eurostat friss összesítése alapján 2023-ban Magyarország lett az Európai Unió legkevesebbet fogyasztó országa. Már nem csak a románok, hanem a bolgárok is megelőznek minket, Magyarország az Európai Unió legszegényebb országa.