Erre figyeljen, fontos változás jön az ELMŰ-nél

Az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatóváltása miatt több változásra is felhívták a felhasználók figyelmét.

2021. július 20., 10:37

Szerző:

Szeptember 1-jén az MVM Next veszi át az egyetemes áramszolgáltatást az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén. A cégcsoport ezért kéri az ügyfeleket pontos mérőállásuk megadására, amelyről augusztus 31-i dátummal végszámlát kapnak majd – közölte a szolgáltató az MTI-vel.

Habár a szolgáltatóváltás a villamosenergia-ellátást nem érinti, és nincs hatással a villamos energia árára, de fontos különbség, hogy a Simple Pay rendszerben az ismétlődő fizetés jelenlegi beállítása megszűnik. Az online bankkártyás fizetés pedig egy másik banki felületen lesz elérhető. Aki eddig elektronikus úton kapta számláit, továbbra is elektronikus formában tudja megtekinteni azokat szeptember 1-től az MVM Next online ügyfélszolgálatán (https://ker.mvmnext.hu), ezzel további teendő nincs. Felhívták továbbá a figyelmet, hogy a szolgáltatóváltás ellenére a számlát mindig a kiállító szerv felé kell rendezni, vagyis  az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól kapott számlákat szeptember 1. után is még a régi szolgáltatónak kell befizetni. Ugyanez érvényes a részletfizetési megállapodásokra is.

Kiemelték, hogy szeptember 1-vel szintén változnak az ügyfélszolgálati elérhetőségek. Az ügyfélszolgálati irodák helyszíne nem változik, azonban azokat már az MVM Next fogja üzemeltetni megváltozott nyitvatartási időben, valamint az átállás miatt augusztus 30-án és 31-én zárva tartanak. Az online ügyfélszolgálat és a mobilapplikáció pedig augusztus 28. és szeptember 1. reggel 08.00 óra között nem lesz elérhető. 

(Kiemelt kép: A Magyar Posta kézbesítője okostelefonja segítségével rögzíti egy villanyóra adatait az egyik IX. kerületi, Toronyház utcai lakóházban 2013. január 8-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)