Az E.On Energiakereskedelmi Kft.-t is megvenné Mészáros Lőrinc

2020. február 10., 13:23

Szerző:

Az Opus Global Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Energiakereskedelmi Kft. (EKER) 100 százalékos üzletrészére, amely az E.On Hungária Zrt. tulajdonában van - közölte az Opus a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A február 7-én benyújtott ajánlat szerint az EKER közvetlen 100 százalékban az Opus leánycége lenne, a vételárhoz pedig nem kapcsolódna közvetlenül banki finanszírozás – írja az MTI. 

Az Opus – mint annyi más – Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos cége. 

A Mészáros-cégbirodalom 2016-ban 225 milliárd, 2017-ben 299 milliárd, míg 2018-ban 265 milliárd forint értékű állami megrendelést nyert el. Emellett 2019-ben további 115 milliárd forint értékű nyertes ajánlat alanyai között találhatók a Mészáros-cégek, kizárólagosan vagy másokkal társulva.

 

 

 

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.