Tovább drágulnak az autók – tanácstalan az ágazat

Az energiaárak növekedése elérte az autóipari cégeket is.

2022. január 21., 06:46

Szerző:

Csapás a magas energiaár az autóipari cégeknek – olvasható a Világgazdaság pénteki számában.

A lap azt írta, hogy tavaly 15-20 százalékkal esett a magyarországi autóipar teljesítménye a globális nehézségek miatt,
ez pedig rányomta bélyegét a beszállítói láncok teljesítményére is. A 750-800 hazai járműipari beszállító idei eredményességét az energia- és az alapanyagárak alakulása határozhatja meg,

szakmai szövetségük legalább 10, de akár 20 százalékos drágulást sem zár ki a szektorban ebben az évben 

– áll a cikkben. Az ágazatban jellemzően kkv-k működnek, amelyek a kedvezőtlen piaci hatásokra hatékonyságjavító intézkedésekkel reagálnak, ám az eszköztáruk kimerülőben van – írta a Világgazdaság.

(Kiemelt kép: Győr, 2020. június 15. Orbán Viktor és Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. elnöke a győri Audi-gyárban 2020. június 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

17:41

50 millió forint bírságot szabott ki a felügyelet az OTP Bankra pénzmosás és terrorizmus finanszírozás megelőzési tevékenységgel kapcsolatos, vagy annak vizsgálatakor feltárt hiányosság miatt. Hogy ez pontosan mit jelent, arról Binder István a jegybank felügyeleti szóvivője beszélt a Jazzy Business Class című műsorában. 

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.