Adóbevallás: hétfőtől tovább tartanak nyitva NAV ügyfélszolgálatai

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és vármegyei központi ügyfélszolgálatai május 13. és 21. között rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket az adóbevallás közelgő határideje miatt.

2024. május 10., 16:22

Szerző:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és vármegyei központi ügyfélszolgálatai 2024. május 13. és 21. között rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket a személyi adóbevallás közelgő határideje miatt. A NAV tájékoztatása szerint a fővárosban (IX. kerület, Vaskapu utca 33-35., XIII. kerület, Dózsa György út 128-130., XIII. kerület, Kresz Géza utca 13-15., XIV. kerület, Gvadányi utca 69.), és a vármegyeszékhelyeken működő központi ügyfélszolgálatok május 13-án hétfőn 8 óra 30 perc és 18 óra, május 14-én kedden 8 óra 30 perc és 16 óra, május 15-én szerdán 8 óra 30 perc és 18 óra, május 16-án csütörtökön 8 óra 30 perc és 16 óra, május 17-én pénteken 8 és 14 óra, május 21-én kedden 8 óra 30 perc és 18 óra között lesznek nyitva.

Kiemelték, az adóbevallás-tervezetekkel kapcsolatban általános tájékoztatás előzetes regisztráció nélkül is kérhető az ingyenesen hívható NAV Infóvonalon a 1819-es telefonszámon. Az Infóvonal 1-es menüpontja hosszított nyitvatartással elérhető, május 13. és 17. között 8 óra 30 perctől 18 óráig, május 21-én 8 óra 30 perctől 20 óráig.
Felhívták a figyelmet arra, hogy az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan az idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 21-éig. Megjegyezték, hogy online a legegyszerűbb és leggyorsabb az szja-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása, amit az eSZJA-oldal megújult kitöltőprogrammal támogat.

A NAV egyébként idén összesen több mint 5,6 millió adózónak készítette el az adóbevallási tervezetét, amely a NAV eSZJA-oldalán vagy Ügyfélportálján a KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) rendelkezők számítógépén, de akár okostelefonon vagy tableten is megtekinthető volt, és ha szükségesnek mutatkozott, akkor szerkeszteni is lehetett.

Elképesztően sok adó van Magyarországon

Még márciusban jelent meg a Jalsovszky Ügyvédi Iroda egy, már hagyományosnak mondható kiadványa, amely összeszámolja, hányféle adót fizetünk Magyarországon. Dr. Fehér Tamás ügyvéd a Jazzy rádió Business Class című adásában azt mondta, az elmúlt kilenc évet tekintve soha nem volt annyi adó hazánkban, mint most.

A szakember tájékoztatása szerint 2023-ban ugrott 51-ről 59-re az adók száma, és jött még hozzá idén kettő. Itt érdemes megemlíteni a már megszűnt „háztartási alkalmazottak a regisztrációs díját", ami 1000 forint volt. Igazán elenyésző, nagyjából 20-30 millió forintos bevételt jelentett az országnak, éves szinten, szerencsére ez már nincs.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrása: Towfiqu barbhuiya / Unsplash)

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett?