A Cindy Crawford se segített: hajszálnyira van a csődtől a multicég

A kilencvenesévek szexszimbóluma tette híressé, most viszont hatalmas adósságot kéne rendeznie a cégnek, hogy megmeneküljön.

2022. június 16., 11:42

Szerző:

Csődvédelem alá helyezték a Revlon kozmetikai óriást – írja a Bloomberg. A vállalatnak azért kellett csődvédelmet kérnie, mert az adósságai meghaladták az eszközállományának másfélszeresét. 

A cég mérlegében 2,3 milliárd dollárnyi eszköz szerepel, de a hitelállománya eléri a 3,7 milliárd dollárt, ráadásul ennek egy része egy két év múlva lejáró, 6,25 százalékos kamatozású dollárkötvény. Valamint három éven belül még további két és fél milliárd dollárnyi adósságot kell letörlesztenie a vállalatnak.

A Revlon eladósodása akkor vált súlyossá, amikor 2016-ban felvásárolta a világ több mint százötven országában jelen lévő Elizabeth Ardent. A terjeszkedés nem hozta meg a kívánt eredményt, és egy ideje már így is estek az értékesítések. 

A márka onnan lehet ismert, hogy a kilencvenes években az akkori szexszimbólum, Cindy Crawford reklámozta:

(Kiemelt kép: a Revlon elnöke, Ronald Perelman pózol Vendela (balra), Cindy Crawford és Claudia Schiffer szupermodellekkel a Tűz és Jég bálon 1994. december 07-én Los Angelesben. Fotó: Ron FELLMAN / AFP)

Tegnap 19:53

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon: 0,8 százalékkal az euró, 0,7 százalékkal a dollár és 0,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

2022. június 30., 17:59

Az RTL Híradó arról kérdezte az MNB elemzőit, miért nőnek nálunk jobban az élelmiszerárak. Ők az alacsonyabb termelékenységről beszéltek. Vagyis, hogy ugyanannyi üzemben, ugyanannyi idő alatt kevesebb terméket képesek előállítani Magyarországon, mint máshol a régióban.

2022. június 30., 17:51

Az OPEC+ korábban tett ígéretének megfelelően napi 648 ezer hordóval növeli termelését augusztusban – jelentette be a kőolaj-exportáló országok szervezete csütörtökön a Bécsben tartott havi rendszeres online ülése után.