Videón: Ököllel támadt egy meglehetősen ittas férfi a fürdőzőkre egy budapesti strandon

Az eset tavaly nyáron történt, a férfi ellen vádat emeltek.

2021. augusztus 25., 13:33

Szerző:

Egy 40 éves férfi ittasan ugrált be a medencébe egy XIII. kerületi strandon tavaly nyáron, és ezért rászólt az egyik fürdőző. A férfi emiatt először csak kiabált, majd rátámadt a férfira, majd a férfi barátnőjét és testvérét is többször megütötte. Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen.

A sértett barátnője azonban a párja elé állt, hogy védje őt, a férfi pedig kétszer arcon ütötte őt ököllel. A nő zúzódásos sérülést szenvedett az orrtájéknál. Ezt látva a sértett férfi testvére odarohant, és szóváltásba keveredett a vádlottal, aki végül őt is nagy erővel, több alkalommal ököllel arcon ütötte. A férfinek eltört az orr- és arccsontja.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletével vádolja, valamint indítványozták, hogy a bíróság a férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy gyermek csúszdázik egy strandon a németországi Mainzban, 2013. augusztus 10-én. Fotó: Julian Stratenschulte / DPA/AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.