Véletlenül találták meg a nőt, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben

Csak szokásos ellenőrzést tartottak.

2021. december 23., 08:44

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében, legutóbb 2021. december 21-én a 4-es és 6-os villamosok vonalán, a megállóhelyeken és azok környékén.

Mint a police.hu írja, az akció során a rendőrök több embert figyelmeztettek a maszk használatára, emellett elfogtak egy nőt, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben. Hozzáteszik: egy embert elő is állítottak, továbbá és egy helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

 
 

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el. Így jelenleg már 26 gyanúsítottal szemben folyik a büntetőeljárás. Az egyre szerteágazóbb ügy felderítésére országszerte nyomozócsoportokat hoztak létre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt. Ennek során az élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt, majd egy késsel fenyegetőzött, aminek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.