Ellopták Vas vármegye tábláját

Elloptak egy Vas vármegye táblát, amire a rendőrség már kiadott egy körözést is.

2023. január 19., 11:27

Szerző:

Alig telt el pár hét, hogy megjelentek a vármegye táblák, egyet már el is loptak – derült ki a rendőrség egyedi azonosítójellel nem rendelkező tárgyak körözési listájából, amit a Pénzcentrum vett észre.

A rendőrség adatiból kiderül, hogy fémtárgyról van szó, amihez egy fotót is csatoltak, hogy könnyebben azonosíthassák.

 

A portál megjegyzi, hogy közlekedési táblák lopása bűncselekménynek minősül, és akár több év börtön várhat arra, akit elkapnak. „Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – olvasható a Btk.-ban.

Ennek ellenére egy megyehatárt jelző tábla enyhébb eset lehet, ugyanis azok nem tiltanak semmit és nem ad utasítást az autósoknak. Így a tettest akár rongálásért vehetik elő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a rongálás nagyobb kárt okoz, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a rongálás jelentős kárt okoz.

(Kép forrása: police.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.