Vádat emeltek egy rendőr ellen nemi erőszak miatt

Vádat emeltek Angliában egy rendőr ellen, aki a vád szerint megerőszakolt egy nőt a Brighton Beachen.

2022. május 28., 07:53

Szerző:

A 33 éves Laurence Knight őrmestert tavaly július 28-án tartóztatták le, miután július 17-én egy nő megerőszakolásáról érkezett bejelentés a tengerparton – írja az Independent

A sussexi rendőrség szerint a jelentett bűncselekmény idején nem volt szolgálatban.

Pete Gardner, a fővárosi rendőrség (Met) főfelügyelője elmondta: „Tudjuk, hogy az emberek joggal aggódnak, amikor hallanak erről a nagyon súlyos vádról, amely egy szolgálatban lévő rendőrtisztet ért.”

„Teljes mértékben osztjuk ezt az aggodalmat, és hálás vagyok a sussexi rendőrségnek az alapos nyomozásért és a folyamatos szakértői támogatásért, amelyet az áldozatnak nyújtanak” – tette hozzá.

„A Met Szakmai Szabványügyi Igazgatósága teljes mértékben tájékozódott az ügyről, és a kötelességszegési ügyeket a büntetőeljárás lezárását követően fogják kezelni. A tisztet felfüggesztették a szolgálatból.” – közölte.

Knight június 23-án jelenik meg a Brighton és Hove-i Magisztrátusi Bíróságon.

A Metropolitan Police a letartóztatást követően a Független Rendőrségi Magatartási Hivatalhoz (IOPC) fordult. Az IOPC szerint a kötelességszegési vizsgálatot a Metnek kell vezetnie.

(Kiemelt kép: illusztráció. Rendőrök a Brighton Beachen. Fotó: Glyn KIRK / AFP)

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki a tanítás után az iskola mögötti játszótéren pillangókéssel szúrta meg a sértettet.

Két lengyel állampolgárt fogtak el a rendőrök, akik egy spanyol, majd egy olasz szurkolót bántalmaztak Budapest ötödik kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján.