Trükkös tolvajok:többen is jelentkeztek a megtalált pénztárcáért

Megvárták, hogy jelentkezik-e valaki a pénztárcáért. Majd azt hazudták, hogy az övék. 

2021. július 8., 12:16

Szerző:

Valaki az egyik tatabányai gyorsétterem pultján felejtette a pénztárcáját miután rendelt. A szemfüles tolvajok amikor meglátták, hogy senki sem jelentkezik a pénztárcáért, kézfeltartással jelezték, hogy az övék.

Az egyik alkalmazott vette észre a pulton heverő pénztárcát. Gondolta a tulajdonosa még ott ül valamelyik asztalnál. Ezért körbe szaladt az étteremben, hátha még vissza tudja adni a tulajdonosának. Az egyik asztálnál egy négy fős társaság ült. Mellettük egy másik asztalnál szintén ültek. Amikor a négy fős társaság meghallotta, hogy a mellettük ülő azt mondja nem az övé a pénztárca. Azonnal feltették a kezüket, mintha ők hagyták volna el. Az alkalmazott átadta a pénztárcát az egyik nőnek, aki rögtön átnyújtott a szemben ülő két férfinek. Egyikük kinyitotta a pénztárcát, és amikor meglátta a benne lévő pénzt, intett nekik és azonnal távoztak. A tolvaj banda nem volt elég szemfüles. Mert az egész akciót rögzítette a gyorsétterem kamerája. Így nem volt nehéz dolga a rendőröknek, hogy beazonosítsák a tetteseket.

Mint utóbb kiderült a négy elkövető miután kimentek a gyorsétteremből elosztották egymás közt a lopott pénzt, majd a személyesiratokat és a pénztárcát a kukába dobták. A pénztárcában összesen 32.000 forint volt és személyes iratok.

 

A Tatabányai Járásbíróság büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélte az elkövetőket, valamint kötelezte őket a sértett 33.500,- Ft összegű kárának a megfizetésére. 

(Kiemelt kép: ugyeszseg.hu)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.