Lagzi Lajcsi ügyvédje: Az ügyészség 5 éve boszorkányüldözést folytat

Galambos Lajos áram-, víz- és gázlopási pere a végéhez közeledik. A szerdai tárgyaláson a védőbeszédek hangzottak el. A mulatóssztár ügyvédje a 168 kérdésére röviden összefoglalta a történteket.  

2021. július 7., 15:38

Szerző:

A vád szerint Galambos Lajos évtizedeken át lopta az áramot, a vizet és a gázt otthonában, egy általa üzemeltetett tatai lakóparkban és érdi vendégházában is. Az elsőrendű vádlott Lagzi Lajcsi mellett a vádlottak között van a zenész felesége, valamint az illegális bekötéseket végző szakemberek is.

A vádhatóság szerint a szakemberek feladata volt, hogy a már kiépített közművezetékek mellett rejtett hálózatokat hozzanak létre. Ennek következtében a közműfogyasztási mérések minimális mennyiséget mutattak. A párhuzamosan kiépített vezetékeket gipszkartonfal mögé rejtették, az ellenőröket pedig megvesztegették.

A szerdai tárgyaláson sem a zenész, sem pedig a felesége nem vett részt. Galambos Lajos védője azonban röviden összefoglalta a 168 kérdésére az elhangzottakat.  

„Valamennyi vádpont esetében Galambos Lajos felmentését indítványoztam. Részben bizonyítottság, részben pedig bűncselekmény hiánya miatt”

– fogalmazott lapunknak Frölich Krisztián ügyvéd.   

A jogász szerint az ügyészség nem tudta bizonyítani sem a vesztegetést, sem pedig a lopást. 

„Olyan bizonyíték nincs, ami közvetlenül alátámasztaná, hogy Lajos adott utasítást, vagy ő maga kötötte volna le a közműveket” – tette hozzá a védő. Aki azt is elmondta, hogy az ügyészség által beszerzett bizonyítékok egy részének kizárását is kérte, hiszen azokat eljárási hibák révén szerezték be. 

„Az ügyészség egy jogi barkácsolásba kezdett” – fejtette ki Frölich Krisztián, aki hozzátette: a zenész akkor lenne vesztegető, ha ő maga adott volna át pénzt az EON ellenőreinek, vagy erre megbízást adott volna valakinek, ezzel kapcsolatban azonban szintén nincs a vádhatóságnak bizonyítéka. Ráadásul az a vádlott, akinek Lajcsi az ügyészség szerint utasítást adott az ellenőrök lefizetésére, szintén tagad, és a felmentését kéri. 

Frölich Krisztián szerint:

„az ügyészség olyan büntetés kiszabását kérte, ami felér a Galambos család elpusztításával. 7 éves büntetést kért Galambos Lajosra, miközben 5 éve boszorkányüldözést folytat.”

Galambos Lajos néhány héttel ezelőtt a 168 bűnügyi műsorában beszélt az ügyről. Akkor azt mondta: megijedt, amikor kiderült, hogy az ügyészség börtönbe akarja küldeni, ráadásul 7 évre. A trombitás szerint a vádhatóság azért kért rá ilyen súlyos büntetést, mert ő egy ismert ember, és példát akarnak vele statuálni. Kifejtette, hogy személyes konfliktusa is van az ügyésszel, akinek már több tárgyaláson is elmondta, hogy nem kedveli.


„Az ügyésznőt utálom, mint a szart, azért, amit a feleségemmel
tett. Ilyet olyan ember nem csinál, akit ember szült. Úgy érzem,
van jogom ennek a véleményemnek hangot adni, ha neki volt
joga megkeverni ezt a szart”

– közölte akkor a zenész.

Lagzi Lajcsi áramlopási ügyében szeptember 14-én várható ítélet, miután a bíró elnapolta a jövő hétre kitűzött utolsó tárgyalási napot.  

(Kiemelt kép: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: Lakatos Péter / MTI)

 

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.