Újra elítélték a bicskei gyermekotthon szexuális ragadozó igazgatóját

Éveken át szexuálisan zaklatta a bicskei gyermekotthonban élő gyerekeket az igazgató és egykori kollégája. Először nyolc év fegyházra ítélték, most vesztegetés és más bűncselekmény miatt újabb börtönéveket mértek rá. 

2021. július 7., 14:54

Szerző:

Egy gyereknek kellett meghalnia a bicskei gyermekotthonban ahhoz, hogy napvilágot lásson az otthon borzalmas titka.

Talán soha nem derül ki az igazgató és volt kollégájának gusztustalan ügye, ha öt évvel ezelőtt egy ott lakó fiú nem ugrik a vonat elé. A fiú halálának másnapján barátja bement a rendőrségre, és feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Ő akkor már nem az otthonban élt.

Nem sokkal később másik két fiú a nevét és az arcát is vállalva részletesen mesélt az RTL Klub stábjának arról, hogy mit kellett átélniük éveken keresztül a kastélyban. Ők is mindketten az igazgató mocskos játékainak áldozatai voltak. 

Az első szexuális élmény János bácsival

A fiúk elmesélték az első szexuális élményüket az igazgatóval. 12-13 évesek lehetettek, nagyon szégyellték, amit az igazgató tett velük, ezért senkinek nem merték elmondani. Azt gondolták, hogy ők is hibásak, hiszen belementek a játékba. Az igazgató pontosan tudta, hogy a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb gyerekekkel bármit meg tud tenni. Áldozatai legtöbbször olyan gyerekek voltak, akiknek nem volt családjuk, akikkel nem törődött senki. Eleinte édességért, pénzért, nyári táborért cserébe játszadozott velük, majd rendszer lett a szexuális együttlétekből. Amikor kialakult a bizalom, saját lakására hívta fel őket, megbeszélt időpontokban, majd éveken keresztül zaklatta a fiúkat. Volt, akit heti két alkalommal, nyolc éven keresztül. Volt olyan gyerek, aki panaszkodott az ott dolgozó nevelőknek. Egyszer el is rendeltek egy belső vizsgálatot. De aztán, amikor a rendőrség megjelent, a fiúk sorra vonták vissza a vallomásukat. Az ügy elsikkadt, az igazgató pedig akkor megúszta. 

Soha nem fog kiderülni, hány áldozata lehetett a ragadozó igazgatónak

János bácsira, az igazgatóra úgy tekintettek a gyerekek, mintha az oltalmazójuk lenne. A vezetőnél találtak menedéket, a gyerekek apaként tekintettek rá. A férfi pedig játéknak nevezte, amit velük művelt. A gyerekek fel sem fogták, hogy mi történik, csak annyit tudtak, hogy mocskos és undorító, de valójában nem tudták, miért. Miután a két fiú feljelentést tett a rendőrségen, az igazgatót letartóztatták. Nyolc évet kapott, amit fegyházban kell letöltenie. Hogy pontosan hány gyereket bántalmazhatott az évek alatt, amíg a gyermekotthon vezetője volt, az soha sem fog kiderülni. Huszonhat éven keresztül volt a gyermekotthon igazgatója.

Még börtönben van, de ismét elítélték

Az igazgatót és egykori kollégáját most ismét elítélték – adta hírül a 24.hu. A vád szerint V. János már felfüggesztett igazgatóként próbálta helyettese segítségével rábírni az egyik ellene valló gyereket, hogy vonja vissza a gyermekvédelmi gyám előtt tett, rá nézve terhelő vallomását. A II. rendű vádlott, az igazgató helyettese átadta az elkészült iratot a volt igazgatónak, aki azt lakásán őrizte, a nyomozók itt találták meg. Kiderült továbbá az is, hogy az igazgató helyettese is zaklatott gyerekeket. Miközben folytak a vizsgálatok, a helyettes igyekezett segíteni a felfüggesztett igazgatónak, János bácsinak. Például pénzzel próbálta rávenni a tanúként kihallgatott másik kiskorú gyereket, hogy vonja vissza az igazgatóra tett terhelő vallomását. A gyerek azonban a felajánlott pénzt nem fogadta el, és elutasította a kérést. Az egykori igazgató, V. János a nyolc év fegyház mellé most két év, három hónap börtönt kapott. Kényszerítésben találták bűnösnek. Kollégája, K.Béla, aki négy gyereket zaklatott, három év, négy hónap börtönbüntetést kapott, és öt évre eltiltották minden olyan tevékenységtől, amely gyerekek felügyeletével, gondozásával kapcsolatos. A törvényszék ítélete jogerős.

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.