VIDEÓ – Halálos verekedés a Thököly úton

Halálos gázolás lett vége annak a Thököly úti verekedésnek, amely a vécén kezdődött.

2024. január 30., 17:57

Szerző:

Beismerte tettét a gondatlan emberöléssel gyanúsított, hétfőn elfogott férfi, aki január 27-én a Thököly úton megütött egy 66 éves férfit, aki egy taxi elé zuhant és a helyszínen meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Csécsi Soma rendőr alezredes elmondta, a 34 éves férfi a múlt szombaton este negyed tíz körül tért be a Thököly úti kisvendéglőbe, ahol fogyasztani akart, de nem volt nála elég pénz. Bement a mosdóba és nem távozott onnan, hiába szóltak neki, hogy a vendéglő zárni fog.

Ekkor egy 66 éves férfi bement utána, hogy távozásra bírja. Már ekkor szóváltás és dulakodás alakult ki közöttük, végül

a férfit kikísérték az utcára, ahol a szóváltás és a tettlegesség folytatódott. A 34 éves férfi saját bevallása szerint egy alkalommal ütötte meg az áldozatot, aki ettől az útra esett. Ekkor gázolta halálra egy taxi.

Az esetnél többen jelen voltak, de hiába próbálták visszatartani, a férfi elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. D. Gábort hétfő délutánra sikerült azonosítani, elfogatóparancsot adtak ki ellene, és még aznap elfogták a Blaha Lujza téri villamosmegállóban a rendőrök. Előállítása után gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ahol beismerte a bűncselekmény elkövetését. Csécsi Soma elmondta, rendőrség vizsgálni fogja, pontosan hogyan zajlott a dulakodás.

Miután a férfi ellen korábban két büntetőeljárás is folyt súlyos testi sértés és lopás miatt, és elzárás volt érvényben vele szemben, jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben van.

Márciusban egy utcai verekedés miatt a 4-6-os villamosnak is vissza kellett fordulnia, méghozzá a Margit-hídon. Mint megírtuk: két ember a Margit körút 19. környékén verekedett össze, emiatt a villamos sem tudott tovább közlekedni. A 168.hu szerkesztőségével a BRFK sajtóosztálya az esettel kapcsolatban közölte, „március 25-én 17 óra 49 perckor érkezett bejelentés, hogy a 4-6-os villamoson a II. kerületi Margit körút 19. szám környékén két ember verekszik. A kerületi rendőrök 17 óra 55 perckor a helyszínre értek, ahol a két verekedőt elfogták és előállították a kerületi kapitányságra. A körülmények tisztázása és elszámoltatásuk folyamatban van.”

(Kiemelt képünk: Verekedést követően történt halálos gázolás a Thököly úton. Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság)